januari 12, 2013

Back to business... ( Skrivpuff: besvikelse)

Fjorton dagars semester har lidit mot sitt slut. Jul och Nyår har avfirats med hjälp av släkt och vänner. Tv-spel har blivit inköpta, provspelade, prioriterade efter hur pass bra, snygga och underhållande de var, därefter lagts på hyllan tills det blir deras tur. Bilen har blivit ompysslad på bil-spa (läs: verkstad), och äntligen har man fått sova ut ordentligt för att ladda batterierna.

Äntligen utvilad nog att faktiskt se fram emot att återvända till jobbet; Kul att träffa kollegorna igen, spännande att höra vad som har förändrats och hur mycket som måste läras in på nytt. Spänd på att se den nya plattformen och lösningen med det nya mail-systemet.
Jo hej, du... Du glömde nog att du var statligt anställd...
 Den tve-eggade besvikelsen kommer som ett slag i magen. Nej, inget har förändrats på jobbet. Ingen ny status i något av alla projekt, samma problem som det var innan jul, samma system, samma gnäll. Tiden har stått stilla och det är som att jag bara varit borta en dag. Vilket både är oerhört tråkigt och oerhört skönt; det är bara att arbeta på utan problem - eftersom inget är förändrat. Men jag måste samtidigt jobba vidare på samma sätt, eftersom inget är nytt.
Nåväl, i sinom tid kommer nog den nya plattformen, men fortsätter det i den här takten kommer den redan att vara gammal...

2 kommentarer: